ОВАКО ДВА ФИЛОЗОФА И АДКАДЕМИКА ВИДЕ ЛИК И ДЕЛО РЕДОВНОГ ЧЛАНА СРПСКОГ УЧЕНОГ ДРУШТВА МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА ИСТОРИЧАРА И НАЦИОНАЛНОГ РАДНИКА

 

Сви који прате странице посвећене лику и делу знаменитог Србина академика Милоша С. Милојевића (https://www.sanu.ac.rs/clan/milojevic-milos/) већ одлично знају ко је Милош С. Милојевић, тако да нећемо коментарисати овај текст из "NARODNE ENCIKLOPEDIJE SRPSKO-HRVATSKO-SLOVENAČKE", препун грешака и политичких конструција, који су сачинили и објавили доктори филозофије, а српски академици НИКОЛА РАДОЈЧИЋ (https://www.sanu.ac.rs/clan/radojcic-nikola/) и СТАНОЈЕ СТАНОЈЕВИЋ (https://www.sanu.ac.rs/clan/stanojevic-stanoje/).

 

 

Овом приликом све пратиоце упућујемо на оригинални текст, НАПИСАН НА 22 СТРАНИЦЕ, на који се академик Радојчић позвао, а написао га је велики познавалац и поштовалац лика и дела Милоша С. Милојевића, Зарија Поповић (Гњилане, 5. фебруар 1856 - Београд, август 1934) је био српски национални и просветни радник, књижевник и начелник Државне статистике (https://sr.wikipedia.org/.../%D0%97%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1...), који можете прочитати ОВДЕ, страна 379-400: (https://digitalna.nb.rs/.../casopisi.../Brastvo/1899/b008...).

 

Аутор текста: Предраг Ђурић


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder
X