Најновије издање романа „Хајдук Станко“ Јанка Веселиновића, потписује Црнобарско удружење Милош Милојевић уз несебичну подршку појединаца, очекивана помоћ по обичају изостала!
Део завичајног пројетка успешно је ушао у завршну фазу и ових дана на одушевљење великог броја истинских родољуба роман Јанка Веселиновића „Хајдук Станко“ угледао је светлост дана. Доласком у Црну Бару, место које је захваљујући овом роману надалеко познато, завладала је општа пометња у погледу интересовања за само дело. У неку руку као да се ‘ајдук вратио свом завичају!
Из Удружења „Милош Милојевић“ из Црне Баре наводе да је у току подела примерака пренумерантима, донаторима и појединцима који су допринели да се обнови дело, као и ужим сарадницима. Наредних дана роман ће бити доступан у слободној продаји путем савремене платфомре на чијем развоју друштво активно ради, а то је интернет продваница KУПИДАР .

– Штампом овог значајног дела које представља огледало Мачве, заправо смо се потрудили да већина учесника на овом пројекту буду наши мачвани. Тиме смо показали да Мачва па и сама Црна Бара и даље баштине потенцијале за развој не само издвачке делатности него јединственог одрживог концепта који је захваљујући предом раду распознат широм Србије.“ – наводи Новица Kрезић, председник удружења, и истиче: – Лично сам поносан што смо на обнови овог дела, укључили новоформирани клуб омладине „Милојевић“. Тиме су наши омладинци стекли нова искуства, знања и вештине које су од непроцењивог значаја за будућност.

Очекивања издавача је да ће велики Милош С. Милојевић угостити свога земљака у сада већ традицоналној Међународној манифестацији „Дани Милоша С. Милојевића“ 2020. Црна Бара у јулским данима представити овај роман.

САРАДНИЦИ НА ОБНОВИ ДЕЛА

Наша Мачванка др Драгица Ужарева својом стручном асистенцијом допринела је врсном др Милану Младеновићу од Лужице да земљаке Милојевића и Веселиновића обједини у поговору под насловом ХАЈДУK СТАНKО –Нацрт за СрБски рат и мир. За више детаља о богатом философском надахнућу делу, предлажемо да дођете у посед овог мачванског издања.

Иллустрација на корицама је мурал и уметничко дело нашег мачванског сликара Жељка Драгићевића, чиме се представља и тренутно основно обележје Црне Баре, мурал у центру насеља.

ИЗАЗОВИ И ИСKУСТВА

Напомињемо и чињенце да је сам роман приликом покретања иницијалне идеје за обнову штампе доживео својеврсни дебакл, више о томе писали смо на страницама нашег портала (погледај овде), када је овај завичајни пројекат био у припремној фази. Ипак, уз несебичну помоћ појединаца, Станко је дошао у свој родни крај. Занимљива је и чињеница да до сада се нико није „одметно“ у издваштву овог романа из Мачве.

ДЕЛО У РУKАМА МАЧВАНА

Занимљиво је да је до примерка број 2. дошао наш мачвански генерал у пензији Миленко Kовић, који је са одушевљењем прелистао ово мачванско издање и уз похвале подржао предан и истрајан рада друштва.
Роман можете поручити путем интернет платфоме KУПИДАР.ЦОМ


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X