Песме и обичаји укупног народа српског 2. том Милош С. Милојевић

8.40 

Kњига проистекла из потребе друштва Милоша Милојевића из родне Црне Баре да се обједине сва Милошева дела. Ово је ДРУГИ том овог капиталног дела, штампан давне 1968. године, сада пред нама репринт издање.

На залихама

Опис

МИЛОШ С. МИЛОЈЕВИЋ - Песме и обичаји укупног народа Србског - обредне песме, 2. ТОМ, 1870. (репринт 2019)
Kњига проистекла из потребе друштва Милоша Милојевића из родне Црне Баре да се обједине сва Милошева дела. Ово је ДРУГИ том овог капиталног дела, штампан давне 1870. године - СВАТОВСКЕ ПЕСМЕ.

"Пред нама је ризница од 385 песама, које су према приређивачу (Милојевићу) подељене према приликама када се певају. На самом почетку приређивач даје детаљне описе елемената српских сватовских обичаја...

..Милојевић је навео да неће писати оно што је покојни Вук (Караџић) у већој мери описао или записао. Како Милојевић у својим збиркама објављује и српске песме из Бачке, Барање, Баната, дакле крајева кроз која је Вук често путовао, а није се довољно посветио, показује нам не само Милојевићево поимање етничког простора Срба, већ и жељу да се покаже како се семантичка основа спорије мења у односу на потку, споро прилагођавање и примање утицаја."...из Предговора - Марија Шћекић Марковић.

Предговор: Марија Шћекић Марковић, етнолог-антрополог
О Милошу С. Милојевићу: Иво Андрић
О Удружењу "Милош Милојевић" Црна Бара: Новица Kрезић

Повез књиге : тврд, ЗЛАТОТИСK
Страна : 291
Формат : 13x21 цм
Писмо : ћирилица

ИСБН: 9788684371760

COBISS.SR-ID 274211852
Година издања: 2019.

Додатне информације

Тежина 358 г
Димензије 13 × 21 цм

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

Можда ће вам се свидети …