ДРЕВНА ЦАРСТВА – Јован И. Деретић, Драгољуб П. Антић

11.50 

ДРЕВНА ЦАРСТВА – Јован И. Деретић, Драгољуб П. Антић

Ганеша клуб, 2017

25цм, 400стр

тврд повез, ћирилица

ИСБН: 978-86-84371-61-6

На залихама

Опис

Током I миленијума пре Христа настају бројна раслојавања почетног суперетноса, његово озбиљније стапање са суседним народима другог порекла и до постепеног настанка нових држава, модификованих религија, језика и писама (процеси су се одвијали по овако наведеном редоследу). Трећи велики поход са Хелмског (Балканског) полуострва, под вођством цара Александра Великог, довео је до успостављања светског панцарства и успостављања културног јединства на огромном простору, које се очувало током неколико наредних векова.

ДРЕВНА ЦАРСТВА - Јован И. Деретић, Драгољуб П. Антић

Ганеша клуб, 2017

25цм, 400стр

тврд повез, ћирилица

ИСБН: 978-86-84371-61-6

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

Можда ће вам се свидети …

 • Ганеша клуб , Књиге

  АНТИЧКА СРБИЈА – др Јован И. Деретић

  АНТИЧKА СРБИЈА раскринкава старе представе о античком времену које нису засноване на научним чињеницама, него су хипотетички исконструисане ради попуњавања логичких и временских празнина, као и тенденциозних тумачења у политици доминације.
  Балкан (Хелмско полуострво) представља широко научно поље за истраживање развоја цивилизацијских сфера старог и новог света. Винча, Лепенски вир, Старчево, Сирмијум, Гамзиград и многи други археолошки локалитети не дају се …

  Брзи преглед
 • Ганеша клуб , Књиге

  РАТНИЧКЕ ДРЖАВЕ – др Јован И. Деретић, Драгољуб П. Антић

  После смрти Александра Великог настају нова царства, али се више векова одржавају тековине Александровог панцарства. По сличним обрасцима настају бројне ратнички оријентисане државе и њихово ширење доводи до раслојавања древног света у верском, језичком и културном смислу. Нове државе ће вековима следити обрасце Александра Великог, али ће њихов карактер све више бити заснован на ратничким слојевима, ратовима и војној моћи.

  Током …

  Брзи преглед
 • Ганеша клуб , Књиге

  НАСТАНАК И ШИРЕЊЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ- др Јован И. Дертетић и Драгољуб П. Антић

  Климатски услови после завршетка последњег леденог доба условили су да у неолитском Подунављу и на Хелмском полуострву никне прва европска, сербо-рашка цивилизација са свим суштинским цивилизацијским карактеристикама, укључујући и писменост. Сербо-рашки пранарод је од ВИИ до ИИ миленијума пре Христа населио читав Евромедитеран и Евроазију од Гибралтара до Кине, мирним путем дифузије пољопривредног становништва и са сталним одржавањем културног и …

  Брзи преглед