Колики је континуитет Цркве код Срба, само 800 година или целих 20 векова, да ли је основана од св. Саве или од самих апостола Христових?!?

ПОГЛЕДАЈМО шта каже архиепископ Черњигорски Филарет у делу "СВЕЦИ ЈУЖНИХ СЛОВЕНА", стр. 262 - 264. (http://books.e-heritage.ru/book/10079936) о цркви св. Петра и Павла у Расу коју је освештао св. апостол Тит?! На званичној интернет презентацији СПЦ читамо: "Тако, на пример, апостол Павле је послао Тита у Далмацију, о чему свети апостол спомиње у Посланици Тимотеју, говорећи: Тит у Далмацију (2 Тм. 4, 10), тојест, би послан од мене на проповед Еванђеља у далматинске градове.", (http://www.spc.rs/sr/sveti_apostol_tit_2).

Обратите ПАЖЊУ шта Филарет пише о проповедању Хришћанства код Срба у апостолско време, шта је Папа Јован X писао српском књазу у Захумљу, како је Ликиние био тривалски господин - родом СРБИН, као и о Расу као колевки српског хришћанства?!

ОВИМЕ падају приче и тврдње да је црква св. Петра и Павла у Расу из X века, па и оне којима се на основу темеља и гробља крај цркве говори да је из IV века, али и о само 800 година Цркве код Срба.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder
X