СРПСКИ ЈЕЗИЧКИ ЗАПЕРЦИ – Драгољуб Петровић

23.80 

Кад су се издвајали из српског етничког корпуса, Хрвати су престајали да буду народ и постајали католици. И у немачко историјско памћење (у Тридесетогодишњем рату 1618-1648) уписали се по изреци “Сачувај ме, Боже, глади, куге и Хрвата”, а Србе задуживали Јадовном, Јасеновцем и хиљадама “мањих” стратишта широм Павелићеве и Туђманове НДХ. У историју безумља, осим тога, Хрватска се уписала и као једина држава у свету која је имала логоре за децу (и кроз њих провела 110.000 логораша узраста од пелена до 15 година). 

На залихама

Шифра производа: 5.33 Категорије: , Ознаке: , , ,

Опис

Кад су се издвајали из српског етничког корпуса, Хрвати су престајали да буду народ и постајали католици. И у немачко историјско памћење (у Тридесетогодишњем рату 1618-1648) уписали се по изреци "Сачувај ме, Боже, глади, куге и Хрвата", а Србе задуживали Јадовном, Јасеновцем и хиљадама "мањих" стратишта широм Павелићеве и Туђманове НДХ. У историју безумља, осим тога, Хрватска се уписала и као једина држава у свету која је имала логоре за децу (и кроз њих провела 110.000 логораша узраста од пелена до 15 година).

И све то под покровитељством Ватикана и по благослову Степинца, а у непосредној изведби и 1.400 кољача у мантијама, најчешће наследника оних фрањеваца који су писали ћирилицом и себе сматрали "правим Србима" док им Штросмајер и Штадлер, уместо крижа, нису у руке турили србосјечине.

Српски језички заперци - Драгољуб Петровић

Мирослав, 2018.

21цм, 492стр

тврд повез, ћирилица

ИСБН: 978-86-7056-370-4

 

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.