ГРЦИ, СРБИ И СЛОМ РУСИЈЕ – СРЂАН НОВАКОВИЋ

5.00 

Књига Грици, Срби и слом Русије аутора Срђана Новаковића је једна у низу овог препознатиљивог аутора који се бавио понајвише односом Срба и Грка осврћући се на време у ком су ти односи често били упитни, какви нам се иначе не представљају као такви. Ово је четврта публикација која је осталала након смрти аутора као највероватније и последње дело одштампано, ако изумемо дела која су у рукопису.

Срђан Новаковић (1862-2021) активно је сарађивао са Удружењем “Милош Милојевић”, а као аутор био је заступњен у нашем програму продаје књига путем ове платфоме.

Нема на залихама

Опис

Књига доноси:

Фанар против Срба и Руса

Гркокатоличанство - тројански коњ Рима

Грци против утицаја Светог Саве и Срба

Москва православна и Словенска

Исправка светих списа и древних руских обреда

Ђорђе Крижанић

Сељачки син против Бојара

Срби и Грци на дбору

Пајсије Лигарид

Староруско и старосрбско против Грчког

Игуман Теофан Србин

Грци и Бољари суде Никону преко слобог цара

Катастрофа руског православља и гркоримских уплив

Знаци господњи

Крај опсене и опсенара

Срђан Новаковић (1962-2021) преко 30 година је провео у Италији. Објављивао и преводио на италијанском и србском говорном подручју. Ученик је најзначајнијих италских слависта, црквених историчара и језикословаца. Више година се бавио проучавањем старовенетског језика, а био је и на студијском боравку у Раџастану, Непалу и Индонезији. У Србији је објављивао дела из области псеудоетногенезе влашких популација (Мегленски Власи, Морлаци и Истрорумуни) на словенском тлу Македоније, Истре и Далмације. Заједно са најугледнијим научницима Русије, Молдавије и Србије објављивао је у научним зборницима по питању романизације и латинизације србскословенских популација Балкана. Био је стални је колумниста ревије “Евразија” из Парме (Италија) по питању односа између Ватикана и Словена. До сада је превођен на руски, бугарски, италијански и молдавски језик. За књигу “Црквено-народна историја Срба, Руса и Влаха” добио је највише признање Србске Духовне Академије за животно дело – награду “Раваничанин”.

 

ФОРМАТ: А5

СТРАНА: 72

ПОВЕЗ: МЕК

ИСБН: 978-86-900672-3-7

 

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.