КРОЗ ТРЊЕ И КАМЕЊЕ – Дејан Радуловић

10.10 

Дејан Радуловић

Кроз трње и камење – Слике живота

Београд, 2019.

меки повез, ћирилица

21цм, 201стр илустр.

ИСБН: 978-86-6016-060-9

На залихама

Опис

Дејан Радуловић је своје "Слике" превео са ТВ језика на матерњи језик литературе и одбранио стару Истину да је једна реч јача од хиљаду слика. Јер књига беше на почетку, па ће бити и на крају. 

Матија Бећковић

Искрена, надахнута, писана срцем, аутентична, на моменте бајковита, живописна и сликовита онолико колико сте моћни да је у рам поставите. Слике живота су све то - али и много више; албум једног времена и људи који су имали срећу да живе у њему, само им то нико није рекао. Дејан Радуловић је то овом књигом учинио, отргавши их од пролазности!

проф. др Зоран Јевтовић

Није тешко закључити да су то "изненађења душе" која су Хемингвеја довела у зараћену Европу, а нашег Растка Петровића да од ћаскања са Бодулима напише књигу "Људи говоре".

Ова књига ће бити и узбудљиво штиво и за старе и за младе, и својеврстан уџбеник географије, биологије, историје, екологије, па чак и антропологије, из кога ће се Срби, и не само Срби, учити неком новом патриотизму.

Љубивоје Ршумовић

 

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

Можда ће вам се свидети …

 • КњигеМилош С. Милојевић

  ПУТОПИСИ ДЕЛА ПРАВЕ СТАРЕ СРБИЈЕ 4. – Епохално откриће

  Ова четврта свеска путописа представља ЕПОХАЛНО ОТКРИЋЕ Удружења Милош Милојевић из Црне Баре, које трагајући за богатом заоставштином овог знаменитог Србина 19. века долази до сазнања да је Милојевић публиковао Путописе у облику новинарских чланака. Друштво је предано радило на прикупљању ове рукописне грађе и након обраде пред нама је наставак до сада познатих Путописа који припадају четвртој свесци. Овим …

  Брзи преглед
 • Самостални издавачиКњиге

  СВИ МИ – Дејан Радуловић

  Да наш народ остаје жедан поезије и у интернет ери и да му жеђ не гаси ни дигитална писменост, својим стиховима доказује и даровити Дејан Радуловић.

  Матија Бећковић

  Брзи преглед
 • КњигеМилош С. Милојевић

  Путопис дела праве старе Србије 1-3.

  Велики српски историчар и борац за присаједињење јужних српских земаља Србији Милош С. Милојевић је написао капитално историјско дело „Путопис дела Праве (Старе) Србије“, штампано у три књиге (1871, 1872. и 1887. године). Делу је претходило путовање на које је Милојевић кренуо почетком јуна 1870. године. Прешао је копаоничке пределе, који су у то време представљали неку врсту турске војне …

  Брзи преглед