ДРЕВНИ СРБСКИ КАЛЕНДАР – Слободан Филиповић

6.00 

Српско народно предање и ведска традиција, поред библијског и црквеног рачунања времена имају за стил константу звездану годину. Она је позната као “точак закона” и еталон звезданог канона у биолошком ритму Земље, чији је почетак о пролећној равнодневници, на кардо правцу географског истока коме претходи преступпни дан (29.2).

Опис

Српско народно предање и ведска традиција, поред библијског и црквеног рачунања времена имају за стил константу звездану годину. Она је позната као "точак закона" и еталон звезданог канона у биолошком ритму Земље, чији је почетак о пролећној равнодневници, на кардо правцу географског истока коме претходи преступпни дан (29.2).

Крајем 16 века, административни папски указ је из срског календара избацио непокрентну звездану годину са раноденевницом у Бику, уводећи покренту тропску (сунчеву) у Овну, уз коју је ишла прича о тобожњем помреању мартовског стила звездане године на јануарски још у античко време. Обе корекције србског календара, грегоријанска и "јулијанска" произвољно су у намери прикривања називане "календарима", као и мимикрија "византијске" епохи или Трпковић, алијас Миланковић корекција.

 

Повез: тврди

Страна: 177

Тираж: 500

Формат: А5

ИСБН: 978-86-91017-6-1

Година издања: 2017.

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.