СТАРОЕВРОПСKИ ЈЕЗИK И ПИСМО ЕТРУРАЦА – Светисав Билбија

32.48 

Коначно је рашчитан Етрурски, Пелашки Ликијски , старорашански , можда старосрпски језик. Лаж је да га се не може рашчитати! Светислав Билбија га је прочитао – Етрурски и Ликијски (идентичан) језик.

На залихама

Опис

Књига у не промењеном издању из 1984. године долази поново у луксузном тврдом повезу захваљујући издавачкој кући Мирослав.

Коначно је рашчитан Етрурски, Пелашки Ликијски , старорашански , можда старосрпски језик. Лаж је да га се не може рашчитати! Светислав Билбија га је прочитао - Етрурски и Ликијски (идентичан) језик.

Билбија тврди да упадљива графичка сличност етрурског писма, ћирилице и писма руна, указује на њихов заједнички извор. Служећи се етимолошким и морфолошким методом при обрађивању сваке речи, за 80% етрурских речи налазио је значење за целе речи или за њихове корене у Вуковом Рјечнику српског језика или у другим српским речницима. Римљани су преуредили етрурско писмо избацујући из њега знаке који представљају гласове: ж(аба), ч(ас), ћ(урка), ш(ишарка). Они су рецимо, сугласничке групе шч и ст заменили са комбинацијом двогласа и трогласа, који су се касније нашли у свим романским језицима.

Светислав Билбија је живео је  и умро је у Америци, објавио више дела. Један временски период живео је и у Италији. Теолог по образовању. Познавалац је италијанског језика, знао је латински, старогрчки, знао је старословенски, знао је руски  и знао је енглески језик. Дакле наоружани  лингвиста.

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

Можда ће вам се свидети …

 • КњигеМилош С. Милојевић

  Зборник радова 2019.

  Успешно организован прошлогодишњи Први научни скуп са међународним учешћем са циљем додатног истраживања дела Милоша С. Милојевића крунише се садашњим Другим скупом, а како је то већ неминовно, Удружење “Милош Милојевић” преузима водећу улогу на оснивању Инситута за проучавање Милоша С. Милојевића. Циљ  oрганизације скупова је да се свеобухватније расветли научно деловање истакнутог Милоша Милојевића, како у књижевности, историји, ослободилачким …

  Брзи преглед
 • Самостални издавачиКњиге

  СРБИ ИСЛАМСКЕ ВЕРЕ – Хасан Ребац

  Наше интересовање је деловање Хасана Ребца између два рата на тему етничког и историјског идентитета балканских муслимана. Рођен је у бољој мостарској херцеговачкој породици српско-муслиманског опредељења. Студије је започео на Филозофском факултету у Београду, да би их после прекида наставио у Бечу, а дипломирао је у Паризу после Првог светског рата оријенталне језике. Припадао је покрету млађих снага које су …

  Брзи преглед
 • Акција!
  КњигеМилош С. Милојевић

  Песме и обичаји укупног народа српског 1. том Милош С. Милојевић

  Kњига проистекла из потребе друштва Милоша Милојевића из родне Црне Баре да се обједине сва Милошева дела. Ово је први том овог капиталног дела, штампан давне 1968. године, сада пред нама репринт издање.

  Брзи преглед