ОТKРИЋЕ ТРОЈЕ (ИЛИОНА) – Mилутин М. Јаћимовић

11.28 

Милутин Јаћимовић у овој књизи разрађује своју дуго гајену идеју да стару Троју треба тражити у прастарој српској престоници Скадру, на месту њене старе тврђаве. Јаћимовићева књига је необична и по форми и по садржају. Она је изразито слојевита, јер није у питању ни чисто историјска студија, ни публицистичко дело. То је необична комбинација ауторове имагинације…

На залихама

Категорије: ,

Опис

Милутин Јаћимовић у овој књизи разрађује своју дуго гајену идеју да стару Троју треба тражити у прастарој српској престоници Скадру, на месту њене старе тврђаве.
Јаћимовићева књига је необична и по форми и по садржају. Она је изразито слојевита, јер није у питању ни чисто историјска студија, ни публицистичко дело. То је необична комбинација ауторове имагинације (на моменте је то уметничко виђење, проткано и инспирисано мислима других), анализе историјских извора, политичких полемика и есеја о српском националном питању. Јаћимовићево дело је максимално прожето родољубљем, за које он црпе неограничен извор у српској историји и сопственим коренима, које тако дубоко осећа. У тој испреплетаности, уочавамо основну линију књиге, у којој Јаћимовић излаже аргументе у корист своје теорије о локацији Троје на месту старог града Скадра.
Логика на којој заснива своју теорију, има потпору у античким историјским изворима, славном Хомеровом епу и топографији анализираних терена.
О аутору:
Милутин М. Јаћимовић рођен је 10. јануара 1962. године, у Горњем Милановцу, Србија. Основну школу завршио у селу Драгољу и Белановици, а средњу економску у Аранђеловцу. За време школовања постизао је значајне резултате из друштвених наука, а посебно историје, уз интензивну друштвено-политичку активност. Дипломирао на Правном факултету Универзитета „Светозар Марковић“ у Kрагујевцу 1991. године. Ради као инспектор у Министарству за рад и социјална питања у Београду.
Објавио књигу песама и поема Милутин Јаћимовић: „Сан о срећи“, Пешић и синови, 2010. године. Члан је Удружења књижевника Србије и Савеза писаца Русије. Више од тридесет година се бави изучавањем историје, посебно античке, са тежиштем на хомерско – тројански проблем. Интензивно изучава савремену политичку теорију и праксу. Био је учесник Словенског конгреса у Москви 2001. године, Свесловенског сабора у Москви 2017. године. Био је учесник Другог међународног конгреса о предћириловској писмености и култури у Сан Петербургу 2009, Трећег конгреса 2010. у Санкт Петербургу, Осмог конгреса Академије ПАНИ у Санкт Петербургу 2011. године, Четвртог међународног конгреса о предћириловској писмености и култури 2011. у Москви и Петог и Шестог конгреса 2012. и 2013. у Санкт Петербургу. На овим скуповима је саопштио своје научне радови и они су објављени у зборницима. Био је учесник више научних скупова у Србији са саопштеним радовима.
За откриће Троје изабран за дописног члана Петровске академије наука и уметности (ПАНИ) из Санкт Петербурга 2009. године, а на Осмом конгресу Академије ПАНИ у Санкт Петербургу 2011. године изабран је за редовног члана.

Повез књиге : тврд
Страна : 254
Формат : 25 цм
Писмо : ћирилица

Издавач: Ганеша клуб - Београд

Година издања: 2021.

ИСБН 978-86-84371-92-0

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.