Приказани сви од укупно 6 резултата

 • Књиге , Самостални издавачи

  СРПСКИ НАРОДНИ КУВАР – Милијан Стојанић

  Српски народни кувар је збирка рецепата нашег награђиваног кувара Милијана Стојанића, Гинисовог рекордера 2006 год. за прављење чорбе.

  Kреативни рецепти да од доступних и јефтиних намирница са ових подручја направите укусно јело за ваше најмилије. Од пецива, преко пређела, до јела од дивљачи, али и народних српских јела попут пребранца, пуњене паприке и цицваре итд.

  Издавач: Поета – Београд

  ТВРД ПОВЕЗ

  ПУН КОЛОР

  480 страна

  ИСБН …

  Брзи преглед
 • Милош С. Милојевић , Самостални издавачи

  ПРОТИВ ТАМЕ ОВОГА СВЕТА – Раде Јанковић

  Идентитет је стално тражење; сопство је стално стражарење. Као што глумац стално трага за улогом која ће га прославити у тзв. „културном свету“, тако и онај који трага за идентитетом у сталној је потрази за тим ликом који га заводи и мами али му, истовремено, стално измиче као фатаморгана. Сопство је, међутим, стално бдење, будност и стражарење над духовним благом …

  Брзи преглед
 • Самостални издавачи

  ЦРКВЕНО-НАРОДНА ИСТОРИЈА СРБА, РУСА И ВЛАХА – Срђан Новаковић

  У прошлости је постојао склоп држава од Јадрана до Архангеловског залива, а становници ових држава познати су под општим именом сарбатских Венета. О томе сведочи континуитет јединствене културе на простору од Подунавља до Дона и Балтика, који су насељавали Срби, Руси и Власи. 

  Брзи преглед
 • Самостални издавачи

  Грци и Фанар – Срђан Новаковић

  Јединствена и маестрална књига која разоткрива неистине и подвале Фанариота, подкрепљена историјским чињеницама и изворима.
  Шта је уопште Фанар? Назив за кварт у Цариграду, по истоименом светионику, који је кумовао имену „фанариоти“. Ко су фанариоти, који себе сматрају „нововасељенским Јелинима”? Првобитно етничка група Грци, као турски тумачи и посредници („дилери”), који су се касније развили у врло повлашћену класу, или сталеж …

  Брзи преглед
 • Књиге , Самостални издавачи

  МИЛОШ ОБИЛИЋ И КОСОВСКИ БОЈ – у делима Милоша С. Милојевића – Владимир Јевђовић

  Милош Милојевић (1840-1897), велико име србске историографије, врло мало познат широј јавности, оставио је непроцењиво вредну заоставштину, која је само делимично сачувана. Главна тема којој је посвећена ова књижица је недовољно расветљени косовски бој и херојство витеза Милоша Обилића, руковођеног Божјом руком, у том боју…Из предговора Владимира Јевђовића

  Брзи преглед
 • Самостални издавачи

  НИЈЕ БИЛО СЕОБЕ СРБА НА БАЛКАН – Александар Шаргић, Александар Митић

  Књига није било досељавања Срба на Балкан аутора Александара Шаргића и Александара Митића разоткрива праву истину о писаним историјским изворима на које се позива службена наука. Научном методологијом направљена је нова историјска парадигма и тиме испуњен први услов за промену школских уџбеника.

  Брзи преглед