Акција!

СРБИ У ДАВНИНИ- Сима Лукин Лазић

6.60  6.00 

,,Срби у давнини” је књига о историји једног народа са Хелма, односно Балкана.
Дело је први пут објављено 1894. у Загребу, коме је претходила ,,Kратка повјесница Срба “.

Велики Милојевићев ученик, Сима Лукин Лазић располагач са стотинама драгоцених историјских података, врсни познавалац богатства изворног и мудрог српског народног језика

Нема на залихама

Шифра производа: 2.15 Категорија: Ознаке: , , , ,

Опис

,,Срби у давнини” је књига о историји једног народа са Хелма, односно Балкана.
Дело је први пут објављено 1894. у Загребу, коме је претходила ,,Kратка повјесница Срба “.

Велики Милојевићев ученик, Сима Лукин Лазић располагач са стотинама драгоцених историјских података, врсни познавалац богатства изворног и мудрог српског народног језика.

Један од изразитих заговорника аутохтонистичке српске или (пан)словенске школе у изучавању историје био је Сима Лукин Лазић, бриљантни полемичар и апсолутни победник у неколико деценија дугој полемичкој борби аргументима са бечко-берлинском „германском“ (или „нордијском“) школом. Његова велика победа у полемикама била је узалудна, јер је дошла практично истовремено са потпуном победом германске школе и легализацијом фалсификата, којима се Срби и остали Словени своде на ниво уљеза у својој постојбини.

Сима Лукин Лазић је проучио неке од Милојевићевих навода, поткрепио их тврдњама низа аутора и тако написао полемички оријентисано дело „Срби у давнини“. Искористио је бројне цитате хрватских историчара, са којима је био у великим полемикама, да би баш њиховим аргументима и аргументима њихових узора показао оправданост својих тврдњи.

Његови текстови написани су веома лепим и богатим језиком, уз китњасте реченице, које нарочито долазе до изражаја у полемичком надмудривању, тако уобичајеном за епски динарски менталитет српског народа. Чак и без улажења у значај његових текстова са гледишта историјске науке код Срба, његова дела би требало читати и због лепоте и богатства бритког полемичког језика.

– из предговора, Драгољуб П. Антић

Формат: 13 x 21 цм

Број страна: 232

Повез: Тврд

ИСБН: 978-86-84371-81-4

 

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.