СРБИ И АРБАНАСИ – Јован И. Деретић

6.80 

Народ који ми Срби називамо Арбанасима, странци Албанцима, а они сами себе називају Шћипетарима, пореклом је са Кавказа! У античком времену била је позната једна земља на Кавказу под именом Албанија…

На залихама

Опис

Народ који ми Срби називамо Арбанасима, странци Албанцима, а они сами себе називају Шћипетарима, пореклом је са Кавказа! У античком времену била је позната једна земља на Кавказу под именом Албанија.

Тако су је називали странци, али не и њени становници, баш као и данас ову Албанију. Савремену Албанију њени становници називају Шћиперија. Албанија на Кавказу налазила се на источним падинама ове планине, између Каспијског мора и врха Кавказа.

Са њене јужне стране почињала је од Апшеронског Полуострва, на коме се налази савремени азербејџански град Баку. Северно од Албаније налазила се земља Алана, северозападно су били Ибери, а западно и јужно од Албаније налазили су се Јермени.

Јужни део те античке Албаније припада данас Азербејџану, а северни део Русији. Постојао је један град под именом Албана на обали каспијског мора између савремених градова Дивичија и Дербента. По имену овог града земља у његовом залеђу добила је име Албанија...

СРБИ И АРБАНАСИ - Јован И. Деретић

Ганеша клуб, 2013

21цм, 250стр

тврд повез, ћирилица

ИСБН: 978-86-84371-35-7

 

 

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.