НАСТАНАК И ШИРЕЊЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ- др Јован И. Дертетић и Драгољуб П. Антић

12.40 

Климатски услови после завршетка последњег леденог доба условили су да у неолитском Подунављу и на Хелмском полуострву никне прва европска, сербо-рашка цивилизација са свим суштинским цивилизацијским карактеристикама, укључујући и писменост. Сербо-рашки пранарод је од ВИИ до ИИ миленијума пре Христа населио читав Евромедитеран и Евроазију од Гибралтара до Кине, мирним путем дифузије пољопривредног становништва и са сталним одржавањем културног и лингвистичког јединства, са благим прожимањем са малобројним аутохтоним племенима у појединим областима.
Током 3. миленијума пре Христа јачају степско-пустињске номадске, ратнички и трговачки оријентисане државне заједнице и настају велика древна царства. Два велика аријска похода са Хелмског полуострва и два светска панцарства су обновила поремећене друштвене односе, први пут у великој мери, а други пут претежно кроз духовно јединство сада већ издиференцираних народа у својим државама.

Формат: 18 x 25цм

Број страна: 456

Повез: Тврд повез

Издавач: Ганеша клуб

ISBN: 978-86-84371-60-9

На залихама

Опис

Климатски услови после завршетка последњег леденог доба условили су да у неолитском Подунављу и на Хелмском полуострву никне прва европска, сербо-рашка цивилизација.  Са свим суштинским цивилизацијским карактеристикама, укључујући и писменост. Сербо-рашки пранарод је од 7. до 2. миленијума пре Христа населио читав Евромедитеран и Евроазију од Гибралтара до Кине. Мирним путем дифузије пољопривредног становништва и са сталним одржавањем културног и лингвистичког јединства, са благим прожимањем са малобројним аутохтоним племенима у појединим областима.

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.